5 trender inom webbdesign under 2024

Fem trender inom webbdesign att hålla koll på under 2024

Webbdesign är i ständig förändring och det gäller att hänga med i de senaste trenderna för att skapa en framgångsrik webbplats. På Bueno förutspår vi 5 trender inom webbesign under 2024 och visar upp 5 exempel på kundcase där vi har använt just dessa inslag.

  1. Minimalism och typografi: Ren design med fokus på tydlighet och användarvänlighet. Stilren typografi tar en central roll.
  2. Grafiska element och illustrationer: Visuellt tilltalande webbsidor med unika illustrationer och grafiska element.
  3. Mörkt läge: Skonsamt för ögonen och ger en modern känsla.
  4. Användarcentrerad design: Fokus på användarupplevelsen och individuella behov.
  5. Rörligt innehåll: Animationer och videor för en mer engagerande upplevelse.
Exempel på minimalism i fokus i vad vi har gjort för Parad.se

Minimalism i fokus

Minimalism är en stark trend inom webdesign 2024. Den innebär en ren och enkel design med fokus på tydlighet och användarvänlighet. Stilren typografi tar en central roll och bilder används sparsamt men effektfullt.


Salesonomics är ett exempel på en hemsida där vi jobbat med visuellt tilltalande grafiska element från deras grafiska profil vi tagit fram.

Visuellt tilltalande webbsidor

Grafiska element och illustrationer blir allt viktigare för att skapa webbsidor som sticker ut. Unika bilder och grafiska element kan ge en webbplats en personlig touch och göra den mer engagerande för användaren.


mörk webbdesign trend 2024
Hemsida i mörkt läge vi har gjort för Irori.se

Mörkt läge, en modern trend

Mörkt läge är inte bara skonsamt för ögonen, men ger också en modern och elegant känsla till webbsidan. Fler och fler webbsidor erbjuder mörkt läge som alternativ, och trenden spås öka under 2024.


needo rekrytering bueno webbyrå
På needo.se har vi verkligen satt användarupplevelsen i fokus

Användarupplevelsen i centrum

Användarcentrerad design är en viktig trend inom webdesign 2024. Det innebär att fokus ligger på att skapa en webbplats som är lättanvänd och intuitiv för användaren. Webbplatsens struktur, navigering och innehåll bör optimeras för att ge en optimal användarupplevelse.


Rörligt innehåll för en engagerande upplevelse

Animationer och videor blir allt vanligare på webbsidor. Rörligt innehåll kan fånga användarens uppmärksamhet och göra webbplatsen mer engagerande. Det kan också användas för att förmedla information på ett tydligt och effektivt sätt.

Kontakta Bueno

En fullservice-byrå

Låt oss hjälpa er med:
Hemsida i Wordpress Webbshop Grafisk profil Projektledning Underhåll & Drift

Boka ett första möte

Att prata och dela sin vision och idéer är alltid enklare än att skriva ett mail. Boka ett möte med Bueno och låt oss ta ett första steg tillsammans med er: