Få mindre spam från formulär på din hemsida med Google reCAPTCHA

Allt du behöver veta om reCAPTCHA: Googles säkerhetslösning

reCAPTCHA är en populär och effektiv säkerhetslösning som används av webbplatsägare över hela världen för att skydda sina webbplatser mot skräppost, automatiska botar och andra skadliga aktiviteter. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på reCAPTCHA och hur det fungerar för att göra webben tryggare.

Vad är reCAPTCHA?

reCAPTCHA är en tjänst som tillhandahålls av Google och syftar till att skilja mänskliga användare från automatiserade botar. Det är en kraftfull CAPTCHA-teknik (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) som använder olika metoder för att verifiera en användares mänsklighet och förhindra oönskat beteende på webbplatser.

Hur fungerar reCAPTCHA?

reCAPTCHA fungerar genom att använda olika metoder för att utvärdera en användares mänsklighet. Det kan vara i form av att klicka på en ruta som säger “Jag är inte en robot” eller genom att lösa visuella pussel eller svårlästa ord. Genom att använda dessa metoder kan reCAPTCHA avgöra om användaren är en människa eller en bot.

reCAPTCHA Versioner:

Det finns två huvudsakliga versioner av reCAPTCHA: reCAPTCHA v2 och reCAPTCHA v3.

reCAPTCHA v2:

reCAPTCHA v2 är den traditionella versionen där användarna ombads att klicka i en ruta för att bevisa att de inte är robotar. Det innehåller också en mer utmanande variant, “Invisible reCAPTCHA”, där användarna inte behöver klicka på något, men systemet analyserar användarbeteendet för att avgöra om de är en människa eller en bot.

reCAPTCHA v3:

reCAPTCHA v3 är den senaste versionen av reCAPTCHA och är ännu mer användarvänlig. Istället för att be användare att interagera med CAPTCHA, fungerar reCAPTCHA v3 i bakgrunden och tilldelar en riskpoäng till varje användare baserat på deras beteende på webbplatsen. Detta hjälper webbplatsägare att automatiskt filtrera ut skadligt beteende utan att störa den verkliga användarupplevelsen.

Användningsområden för reCAPTCHA:

reCAPTCHA kan implementeras på olika sätt för att skydda webbplatser och användarinformation. Här är några användningsområden för reCAPTCHA:

  • Skydd mot skräppost: reCAPTCHA hjälper till att förhindra att automatiserade botar skickar skräppost genom att kontrollera att avsändaren är en riktig person.
  • Skydd mot automatiska inloggningar: Genom att använda reCAPTCHA kan webbplatser säkerställa att bara mänskliga användare kan logga in på sina konton och förhindra automatiserade inloggningsförsök.
  • Skydd mot skadlig programvara: reCAPTCHA kan hjälpa till att blockera åtkomst från botar och skadlig programvara som försöker utföra skadliga aktiviteter på webbplatsen.

reCAPTCHA är en värdefull säkerhetslösning som hjälper webbplatser att skydda sig mot skräppost, automatiserade botar och andra skadliga aktiviteter. Genom att implementera reCAPTCHA kan webbplatsägare förbättra säkerheten och ge en tryggare upplevelse för sina användare. Som en produkt från Google kan man lita på reCAPTCHA för att tillhandahålla effektiv och tillförlitlig skydd för webbplatser och användarinformation.

Börja med Google reCaptcha här

Kontakta Bueno

En fullservice-byrå

Låt oss hjälpa er med:
Hemsida i Wordpress Webbshop Grafisk profil Projektledning Underhåll & Drift

Boka ett första möte

Att prata och dela sin vision och idéer är alltid enklare än att skriva ett mail. Boka ett möte med Bueno och låt oss ta ett första steg tillsammans med er: